OTVOREN INFORMACIJSKO-INTERPRETACIJSKI CENTAR U TRBOVLJU – Inspiracija

OTVOREN INFORMACIJSKO-INTERPRETACIJSKI CENTAR U TRBOVLJU

Natjecanje za najbolji suvenir, turistički doživljaj i autohtono jelo, na temu rudarske baštine Labinštine u okviru EU projekta Inspiracija
07/06/2019
NATJEČAJ ZA NAJBOLJI SUVENIR, DOŽIVLJAJ I JELO NA TEMU OBRTNIČKE BAŠTINE U SLOVENSKOJ BISTRICI
01/07/2019
Show all

OTVOREN INFORMACIJSKO-INTERPRETACIJSKI CENTAR U TRBOVLJU

U Trbovlju je 20. lipnja otvoren informacijski i interpretacijski centar, odnosno park s ciljem prezentacije bogate kulturne baštine mjesta. Na tom području ima 6 kulturnih točaka – 5 ih je posvećeno autorima koji su svojim radom predstavili Trbovlje svijetu, a jedna od njih je točka budućnosti, koja još čeka svog vlasnika. Središnji dio parka zauzima monolit s virtualnom platformom na kojoj su prikazana lica ljudi iz Trbovlja. Postavljena je i info-ploča koja prikazuje usporedbu rudarske prošlosti i sadašnjosti, kao i interaktivni demonstracijski zaslon koji posjetitelju pruža turističke informacije i usmjerava ga prema kulturnim i prirodnim atrakcijama mjesta.

 

 

 

Samo otvorenje bilo je vizualno senzacionalno, a okupilo je oko 1500 posjetitelja koje je pozdravila gradonačelnica Jasna Gabrič i počasni gost ministar kulture Zoran Poznič. O monolitu i ideji “Društva Trbovlje novomedijski grad” govorila je dr. Maša Jazbec, a prisutni su bili i svi autori kojim su kulturne točke posvećene: Tanja Ribič, Laibach, Uroš Zupan, Iztok Kovač i Matevž Lenarčič.

1 Comment

  1. grolyrtolemcs napisao:

    I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent information I was looking for this information for my mission.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.