SIMPOZIJ INSPIRACIJA U TRBOVLJU – Inspiracija

SIMPOZIJ INSPIRACIJA U TRBOVLJU

Natječaj za prezentacije na Simpoziju “Revitalizacija industrijske baštine kroz turizam”
31/03/2019
U TRBOVLJU ODRŽAN KULINARSKI FESTIVAL
01/06/2019
Show all

SIMPOZIJ INSPIRACIJA U TRBOVLJU

Naš partner Općina Trbovlje organizirala je u sklopu projekta inspiracija simpozij koji se održao 23.05.2019. Tema simpozija bili su razvojni potencijali industrijske baštine u Trbovlju i primjeri dobre prakse iz Slovenije i Hrvatske. Simpozij se održao u prostorijama rudnika Trbovlje, u Vašavi, na Nasipima, te mu je prisustvovalo 60 sudionika iz različitih institucija i te pripadnika stručne javnosti.

Vrlo zanimljivu prezentaciju održali su Urban Berger, voditelj rudnika Trbovlje Hrastnik i Ervin Renko, direktor HSE-a, energetska tvrtka Trbovlje. Naglasili su, da su obje tvrtke svjesne bogatstva industrijske baštine i naše odgovornosti za njezino očuvanje. Predavač, dr. Sc. Sonja Ifko i studenti Akademije likovnih umjetnosti i dizajna te Ekonomskog fakulteta, prezentirali su svoje ideje temeljene na istraživanju industrijskih područja u Trbovlju od kojih su neke urealizaciji.
Na temelju primjera dobre prakse iz Slovenije i Hrvatske zaključeno je da se uz pomoć kulturnog turizma industrijska baština može revitalizirati. Jedan korak je već napravljen u tom smjeru jer se simpozij održao u rudniku koji je prvi puta iskorišten u tu svrhu.

1 Comment

  1. grolyrto lemcs napisao:

    You completed certain nice points there. I did a search on the subject matter and found the majority of people will consent with your blog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.