U TRBOVLJU ODRŽAN KULINARSKI FESTIVAL – Inspiracija

U TRBOVLJU ODRŽAN KULINARSKI FESTIVAL

SIMPOZIJ INSPIRACIJA U TRBOVLJU
25/05/2019
U LABINU ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA ‘INSPIRACIJA’
06/06/2019
Show all

U TRBOVLJU ODRŽAN KULINARSKI FESTIVAL

U okviru projekta Inspiracija u Trbovlju je od 24. do 31.05. 2019. godine, održan kulinarski festival “Iz Trbouskiga Špajza”. Deset lokalnih ugostitelja pripremilo je posebnu ponudu domaćih jela koja su povezana ili inspirirana industrijskom baštinom grada Trbovlja. Neka od jela bila su pripremljena na tradicionalan način dok su kod nekih bili primjetni novi kulinarski trendovi u samoj pripremi.
Središnji događaj festivala bilo je natjecanje u kuhanju rudarskih jela – grenadirmarš. U subotu, 25.05., timovi u kojima su bili pripadnici raznih društava i institucija iz Trbovlja i okolice preselili su se u gradski park, a svoje projekte predstavili su i razni lokalni umjetnici. Održana je i kreativna radionica za slikanje kavom u kojoj se koristila lokalna kava koja se prži u Trbovlju.
Ovu manifestaciju na kojoj je nastupio i lokalni glazbeni orkestar, posjetili su brojni stanovnici Trbovlja, ali i iz susjednih gradova i općina.
U tjednu nakon kulinarskog festivala bit će organizirane radionice za učenike osnovne škole koji će pod mentorstvom pripadnica Društva kmečkih žena in deklet iz Trbovlja naučiti kuhati domaća, tradicionalna jela.

1 Comment

  1. grolyrtolemcs napisao:

    F*ckin’ remarkable things here. I’m very glad to see your article. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a mail?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.